Acupunctuur

"I'm afraid of needles, except acupuncture needles."
-Catherine O'Hara

Acupunctuur

Tijdens een behandeling acupunctuur worden steriele naalden gebruikt om een combinatie van acupunctuurpunten te prikken. Maar wat is dan een acupunctuurpunt zul je je wellicht afvragen?
Een acupunctuurpunt is simpel gezegd een drukpunt langs het verloop van meridianen waarmee je als behandelaar invloed uit kunt oefenen op het hele systeem van de mens.
 
De meridianen
Ons lichaam kent 12 hoofdmeridianen die in verbinding staan met onze organen: de long, de dikke darm, de maag, de milt, de lever, de galblaas, de nieren, de blaas, het hart, de dunne darm, het pericard en de San Jiao (drievoudige verwarmer).  Elk van deze meridianen heeft een eigen verloop door het lichaam en kent eigen acupunctuurpunten die een bepaalde invloed kunnen uitoefenen.

Werkwijze
Iedere therapeut heeft een eigen werkwijze. Een anamnese (vraaggesprek) is hierbij erg belangrijk. Tijdens het vraaggesprek geef je (kort of lang) aan wat er aan de hand is en waarvoor je komt. Vervolgens geef ik als eerste de voorkeur aan een Guasha behandeling en/of Tuina massage. Tijdens de behandeling gaan we daarna een behandelplan maken met behulp van een pols en tongdiagnose.

Naalden
Bang voor naalden hoef je bij ons niet te zijn. Bijna alle punten worden geprikt met een buisje wat zorgt voor een soepele en prettige behandeling!