Oor-acupunctuur

"Reflexzone therapie via het oor".

Ooracupunctuur

Ooracpunctuur maakt gebruik van het oor als reflexzone voor het hele lichaam. Het is dan ook een reflextherapie. We gebruiken ooracupunctuur als een zeer krachtige ondersteuning bij een Acupunctuur of Guasha behandeling.
Ook op zichzelf is ooracupunctuur een hele fijne behandeling effectief bij fysieke en psychische (stress) klachten.

De behandeling begint met uitvragen van de aanwezige klachten. Vervolgens zoeken we met een puntenzoeker in het oor op reactieve punten. Een reactief punt is een punt wat meer weerstand in de huid geeft dan normaal. Elk acupunctuur punt in het oor correspondeert met lichaamsdelen: fysiek maar ook mentaal.
Zodra de reactieve punten bekend zijn zullen wij een plan van aanpak maken om de klachten te behandelen. De gevonden reactievepunten zullen hier een grote rol in spelen!

Naar ooracupunctuur is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan en is bewezen effectief. Het is een relatief jonge behandel methode die Dr. Paul Nogier (1908 - 1996) als grondlegger heeft. Dr. Paul Nogier was een neuroloog die zo geboeid was door de resultaten van ooracupunctuur dat hij er zijn levenswerk van heeft gemaakt om de juiste punten in het oor in kaart te kunnen brengen.

Laat je verrassen door deze krachtige vorm van therapie!