Guasha therapie

"Deze eeuwenoude prettige schraaptherapie doet wonderen voor gespannen spieren en bindweefsel!"

Guasha therapie

Guasha is een schraap - massage techniek van duizenden jaren oud. Het is een techniek die net als de acupunctuur behoort tot de Traditionele Chinese Geneeswijzen. Door de schraaptechniek verwijdert Guasha afvalstoffen en toxines (gifstoffen) uit het lichaam die klachten en ziekten kunnen veroorzaken.

Guasha is een zeer doeltreffende en prettige behandelmethode en is erg geschikt bij (serieuze) pijnklachten zoals een whiplash, rugklachten en hoofdpijnen. Ook zorgt Guasha voor een diepe ontspanning. 

Een Guasha behandeling

Tijdens een Guasha behandeling gebruik ik speciale Chinese olie en behandelstenen die gemaakt zijn van o.a. : jade, bianstone, witte jade, rozenkwarts en hoorn.
Door het behandelen wordt in eerste instantie de huid rood doordat de doorbloeding op gang komt. Op plekken waar blokkades in het bindweefsel en spieren aanwezig zijn door afvalstoffen en toxines verschijnt 'Sha': Kleine bloeduitstortingen in de huid (absoluut niet óp de huid). De bloeduitstortingen activeren ons lymfesysteem en de bloedsomloop om de afvalstoffen en toxines af te voeren.

Hoe donkerder de verkleuring in de huid hoe ouder (en chronischer) de stagnatie /blokkade is.

De huid zelf wordt tijdens het behandeling natuurlijk niet beschadigd en de verkleuring verdwijnt na 1 tot 4 dagen (afhankelijk van hoe snel jouw systeem de afvalstoffen opruimt).

Guasha is niet pijnlijk en daardoor ook een hele goede behandelmethode voor kinderen.